HTML

Huszárland

Friss topikok

Címkék

10 forint (1) 10 Ft (1) 2012 (1) 2013 (4) 2014 (2) (1) <3 (15) abu-dzabi nagydíj (1) Alonso (8) alpesi deluxe (1) általános iskola (2) amerikai nagydíj (1) angol (1) annó (4) ausztrál nagydíj (1) avatar (1) bahraini nagydíj (1) balgaság (1) ballagás (1) barcelona (1) bejegyzés (3) bemutatkozó (1) Black Ops II (1) böki a csőrömet (1) brazil nagydíj (1) Budapest (1) BÚÉK (1) Call of Duty (1) catalonya (1) challenge (1) cod (1) csirke (1) csodás (2) december (1) Dr. Pepper (1) egészségügy (1) egy év (1) első (2) érettségi (1) értékelés (14) értékrend (2) érzés (18) évértékelés (2) féláras akció (1) felsőoktatás (13) film (4) filozófia (1) forma-1 (10) formula-1 (10) fúdejóvolt (10) gimnázium (3) Grill Station (1) gyakorlat (10) gyorsétel (1) gyros (1) hajsza a győzelemért (1) hakunamatata (1) hambi (1) hamburger (2) Hamilton (3) Hobbit (1) Hungaroring (1) huszar (2) huszár (5) idő (8) időszak (5) indiai nagydíj (1) írásbeli (1) iskola (2) iskolaszövetkezet (1) játék (2) játékteszt (3) jelen (4) jellemfejlődés (1) jövő (6) kaja (3) karácsony (1) kemény vélemény (6) kínai nagydíj (1) köszönet (1) kritika (4) lopott idő (1) magyar (3) magyarország (1) magyar egészségügy (1) magyar nagydíj (1) maláj nagydíj (1) mamot (1) MaMot (2) Massa (1) matek (1) mcdonalds (1) McDonalds (5) McRichi (1) medal of honor (1) meki (5) mennyi idő (1) miért (3) mix (1) mixcloud (1) monaco (1) monaco-i nagydíj (1) most wanted (1) mozi (1) múlt (8) mustár (1) need for speed (1) német (1) nem tűntem el (3) nfs (1) nők (1) nyár (2) október 23 (2) ország (1) óvoda (1) papírzacskó (1) Parlament (2) pilvaker (1) Raikönnen (3) Ranch McBeef (1) red bull (1) rendszer (2) rendszerigeny (1) Rosberg (1) rush (1) Sharebox (1) sorszám (2) spanyol nagydíj (1) szabadság (2) szakmai gyakorlat (11) szeptember (1) szerelem (8) tavaly (11) tavalyi (11) terv (1) teszt (3) történelem (2) újra itt (2) usa (1) utolsó (1) választás (1) vége (2) vélemény (24) vers (1) verschallenge (1) Vettel (7) világbajnok (1) vizsga (3) warfighter (1) zacskó (1) zene (3) zh (3) Címkefelhő

The Future is Black...

2012.11.21. 21:25 gyaloghuszar

Hogy mi ez a cím? Egy kis idézet abból a játékból, amit nem rég próbáltam ki és nagyon tetszett.

Igen nagyon tetszett és a rutinos kockák már lehet kitalálták, hogy a Call of Duty Black Ops II című játékot próbáltam és igen is nagyon tetszett. Bár nem tudok róla reprezentatív véleményt alkotni, mivel csak az egyjátékos kampányt volt módomban kipróbálni. De leírom véleményem erről a cuccról, mert megéri az árát. 

Szóval egy újabb CoD. Ezt a sorozatot lehet szeretni és nem szeretni. Persze sokkal többen vannak akik szeretik. mint azok akik nem legalábbis az eladások alapján, ami minden évben rekordokat dönt. A sorozat maga hosszú múltra tekint vissza, többször volt már év játéka díjas is CoD és egy ideje már évente jönnek az újabb és újabb részek belőle. Sokan a Modern Warfare 1. részénél leragadtak mert, azt tekintik a legjobbnak és kétség kívül van benne igazság. De az utána érkező MW-k sem voltak rosszak, amiket az Infinity Ward készített. Bár 2009 végén amikor a nagy nevek elhagyták azt a stúdiót, kezdett lefele ívelni a CoD széria és a Modern Warfare-ok is és az IW helyét lassan kezdte átvenni a kisebb csapatnak titulált Treyarch, akiknek a Black Ops-ot köszönhetjük. Annak a 60-as 70-es években játszódó játék történetét vitték tovább az idei résszel, ami már egy kicsit más korszakot dolgoz fel.

Igazából a történet a nem túl távoli jövőben 2025-ben játszódik, de sok az első részben megismert és megszeretett hős feltűnik. A jövőben járunk, de mégis vannak múltbéli missziók, amik a történetben igen fontos szerepet játszanak, mert olyan előzményeket tárnak fel, amik kellenek a 2025-ös helyzet megértéséhez. Szóval 2025. A világot nagyrészt már a számítógépek irányítják, de mi van ha ezek egyszer elromlanak, vagy még rosszabb ellenünk fordulnak. A múlt történései alapján megismert főgonosz a jövőben szeretné a világ uralásának jogát a kezébe venni, amit persze a computerek manipulásával kíván elérni és ennek megakadályozása a célunk. Végül is egy jó történet. Tehát egy jó pontot már is megérdemel a játék a történet miatt. 

Egy kicsit magáról a játékról. Mint mondtam a sztori jó, de még fűszerezték különféle extrákkal is a lövöldözésen kívül. Az már megszokott manapság, hogy egy ilyen kaliberű játék már igazi filmszerű élményt ad és ezt itt is megkapjuk a sok robbanás, lassított jelenetek és hasonlókkal egyetemben. A rengeteg modern fegyverrel való henten kívül vezethetünk autót, lovagolhatunk, és még repülővel is hasíthatjuk a levegőt. Emellett igazi újdonságként tűnhet fel egy CoD-ban a mészárlások közötti feladatok elvégzésén kívül a tényleges döntésekkel járó jelentetek amik egész már végkifejletet eredményeznek. Bár ezek sincsenek túlbonyolítva, mert öld meg vagy ne öld meg szituációk vannak. De legalább próbálkoztak. A filmélményhez hozzáad még a grafika is. Igaz, hogy már régóta ugyanaz a motor hajtja a játékot, de a szépítgetésekkel nagyon pofásra varázsolták a látványt. A karakterek mozgása jól néz ki és a látvány is szépecske. Na nem egy Battlefield 3, de azért adja. A látványhoz nagyon szépen illenek a hangok. A fegyverek jól szólnak főleg az előző CoD-hoz az MW3-hoz képest, amiben inkább csörömpöltek a lövedékköpködők. A zene az is nagyon illik az egész alá, jól összekomponálták és valósították meg. Emellett a szinkron is nagyon király lett szerintem. A szereplőkhöz jól eltalálták a hangokat, és mint mondtam visszatér egy-két régi ismerős és újak is jönnek, bár azért vannak érdekesek. Az a fekete admirális nekem egy kicsit idegesítő volt, mert minden második mondatában szerepelt a "faszszopó" szó és kicsit idegesítő nekem az ahogy beszél. Meg kicsit vicces volt mikor kiderült, hogy nőnemű az USA elnöke... 

Persze a sok jó dolgot kell, hogy ellensúlyozza valami ez pedig például a mesterséges intelligencia. Szegény ellenfelek annyira buták néhol, hogy nincs szívem lelőni őket. De társaink sem jobbak, mert van hogy egy fedezék két oldalán van a társunk és az ellen és nem tudják egymást lelőni. Meg az ellenére, hogy szép azért mégis csak régi motor ez és tud azért csúnyákat is alkotni. 

Tehát végül egy jó játék szerintem ez a Black Ops II. Lehet fanatikus CoD rajongó vagyok és az összes hibájával együtt szeretem az előző részeket is, de az MW3 már tényleg nagyon az alja volt. A történet miatt volt igazából játszani vele, mert az előző részek epikus sztoriját folytatta. De ez is egy jó folytatás, sőt. A CoD sorozat szerintem most jobban áll, mint tavaly. Nem mindenki fogja szeretni ezt a részt sem, de akinek nem tetszik menjen vissza CoD4ezni.

Pontot nem kap, mert nem teljes teszt, de majd lehet bővítem a multi és a zombi mód élményeivel, ha lesz rá keret. 

Szólj hozzá!

Címkék: teszt játék cod játékteszt Call of Duty Black Ops II

A bejegyzés trackback címe:

https://huszarland.blog.hu/api/trackback/id/tr314918898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása