HTML

Huszárland

Friss topikok

Címkék

10 forint (1) 10 Ft (1) 2012 (1) 2013 (4) 2014 (2) (1) <3 (15) abu-dzabi nagydíj (1) Alonso (8) alpesi deluxe (1) általános iskola (2) amerikai nagydíj (1) angol (1) annó (4) ausztrál nagydíj (1) avatar (1) bahraini nagydíj (1) balgaság (1) ballagás (1) barcelona (1) bejegyzés (3) bemutatkozó (1) Black Ops II (1) böki a csőrömet (1) brazil nagydíj (1) Budapest (1) BÚÉK (1) Call of Duty (1) catalonya (1) challenge (1) cod (1) csirke (1) csodás (2) december (1) Dr. Pepper (1) egészségügy (1) egy év (1) első (2) érettségi (1) értékelés (14) értékrend (2) érzés (18) évértékelés (2) féláras akció (1) felsőoktatás (13) film (4) filozófia (1) forma-1 (10) formula-1 (10) fúdejóvolt (10) gimnázium (3) Grill Station (1) gyakorlat (10) gyorsétel (1) gyros (1) hajsza a győzelemért (1) hakunamatata (1) hambi (1) hamburger (2) Hamilton (3) Hobbit (1) Hungaroring (1) huszar (2) huszár (5) idő (8) időszak (5) indiai nagydíj (1) írásbeli (1) iskola (2) iskolaszövetkezet (1) játék (2) játékteszt (3) jelen (4) jellemfejlődés (1) jövő (6) kaja (3) karácsony (1) kemény vélemény (6) kínai nagydíj (1) köszönet (1) kritika (4) lopott idő (1) magyar (3) magyarország (1) magyar egészségügy (1) magyar nagydíj (1) maláj nagydíj (1) mamot (1) MaMot (2) Massa (1) matek (1) McDonalds (5) mcdonalds (1) McRichi (1) medal of honor (1) meki (5) mennyi idő (1) miért (3) mix (1) mixcloud (1) monaco (1) monaco-i nagydíj (1) most wanted (1) mozi (1) múlt (8) mustár (1) need for speed (1) német (1) nem tűntem el (3) nfs (1) nők (1) nyár (2) október 23 (2) ország (1) óvoda (1) papírzacskó (1) Parlament (2) pilvaker (1) Raikönnen (3) Ranch McBeef (1) red bull (1) rendszer (2) rendszerigeny (1) Rosberg (1) rush (1) Sharebox (1) sorszám (2) spanyol nagydíj (1) szabadság (2) szakmai gyakorlat (11) szeptember (1) szerelem (8) tavaly (11) tavalyi (11) terv (1) teszt (3) történelem (2) újra itt (2) usa (1) utolsó (1) választás (1) vége (2) vélemény (24) vers (1) verschallenge (1) Vettel (7) világbajnok (1) vizsga (3) warfighter (1) zacskó (1) zene (3) zh (3) Címkefelhő

Papírzacskó

2013.05.23. 13:17 gyaloghuszar

Említették, hogy torkos csütörtök van a Malom mekiében...

091409-mcdonalds.jpegwild paper bag

Féláras akció, ki ne csapna le egy ilyenre? Oké, hogy McDonalds, de akkor is olcsóbb most.
Megyek is, mint aki jól végezte dolgát, ami tényleg így van, mert egy vizsgát minuszoltam egy 5-sel és gondolom megebédelek, mert korog a gyomrom és pont útba is esik. Meg persze csak kihasználom már hogy féláron vannak a dolgok a mekiben. Beállok a sorba, ami természetesen eszeveszett hosszú. A várakozási idő is van vagy 10 perc, de lehet 15 is. Megjegyzem már akkora tömeg volt, hogy ülőhelyet nem sokat lehetett találni és persze még előttem volt 70 ember, aki várta a kiszolgálást. Ők nem tudom hol találtak maguknak helyet, bár lehet leültettek valakit, hogy foglald a helyet majd hozom a hamit. 
Szóval a nagy tömegre való tekintettel és persze az, hogy nem szeretek egyedül enni ilyen helyen, arra az elhatározásra jutottam elviszem megvásárolt táplálékom és nem helyben hanem a kollégiumi szoba nyugalmában fogyasztom el. Ekkor sorra kerülök.

-Szia, mit adhatok?
-Szia, egy x és y menüt kérnék, de nagyot! Ja és elvinném.
-Bocsi a felirat is mutatja, hogy csak itt fogyasztásra vonatkozik a féláras akció. Sajnos nem!
-Egy zacskót sem tudnál adni? Majd én becsomagolom magamnak.
-Nem sajnos nem. Ja és a Smart kártyádat sem tudom elfogadni, mert az sincs benne az akcióban!
-(akurvaanyátokat) Akkor is kérném. Majd viszem a kezembe.
-Na látod az emberi leleményesség. Mindjárt hozom.
(namegakurvaanyádat)
-Itt is van. Sokkal jobban jártál így.
-És a krumplit hova tegyem a zsebembe?
-Ne legyél mérges nem én tehetek róla. Nem én találtam ki!
-Jól van na...

Eme beszélgetés után elhoztam a kajám és szégyenszemre a táskámba kellett belegyömöszölnöm a szendvicset és a kezem megtelt a krumpli és üdítő párossal. Ja a krumpliból nagyot kellett volna adnia erre egy közepeset kapok. Miközben sétálok így a koleszba azon gondolkodtam, hogy miért? Ott állt mögötte tornyokban a papírzacskó és kérdem én miért nem tudott volna megszánni egy nyomorult tasakkal, ami mondjuk 10 retkes forint lett volna kb nekik. Nekem meg 700 ha elvitelre kérem, mert akkor nincs fél áron. Az nekik mért jó ha ott eszem meg a kajám? Miért? Főleg akkor miért jó ha nincs is hely ahova leüljek és megegyem eledelem. Ebbe nekik mi a biznisz? Nagyobb lesz a forgalom? Én be nem állnék még egyszer abba a hosszú sorba...
Miért nem vonatkozik az akció az elvitelre kért kajákra? Mi abban a más, a zacskón kívül? A zacskó ilyen felbecsülhetetlen érték, hogy azt inkább hagyják tornyosodni, mintsem a sietségben lévő vevőnek odaadják, hogy ha más nem magának elcsomagolja. A zacskó mindenek felett. A papírzacskó érték, nem adunk bárkinek.
Lehet persze az volt a gond, hogy egy srác szolgált ki, mert a múltkori ilyen akciónál az egyik csaj adott egy zacsit, hogy majd én elcsomagolom. Meglehet, hogy akkor a főnökség sem ugrált mögötte. 
Végül is nem értem a logikát. Ne adjunk tasakot, hogy itt maradjon és fél órát várjon a kedves vevő arra, hogy akárhova leülhessen. De mint mondottam a zacskó érték. Nem szabad pazarolni, nem adunk nehogy a papírzacskó (ami még mindig újrahasznosíthatóbb, mint a műanyag) elfogyjon. Vagy a papírzacskó kidobása után olyan önkívületi állapotba kerül, hogy olyan eszmék mozdulnak meg benne, amik a világ elpusztítására késztetik. És ha sok zacskó összefog abból óriási Papírzacskó vs. Föld lakosai háború kerekedne ki, amiben a Papírzacskók, létszámfölényük miatt és mivel megtanulnák önmagukat újrahasznosítani és így megújuló sereget létrehozni, fölényes győzelmet aratnának.

Szóval a McDonalds csak meg akar minket védeni egy szörnyű háborútól és azért nem ad papírzacskót. Végre rájöttem. 
Szóval vigyázzatok a papírzacskókkal. Szeszélyesek és veszélyesek.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény zacskó meki hamburger papírzacskó McDonalds kemény vélemény 10 forint 10 Ft féláras akció

A bejegyzés trackback címe:

https://huszarland.blog.hu/api/trackback/id/tr805314372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása