HTML

Huszárland

Friss topikok

Címkék

10 forint (1) 10 Ft (1) 2012 (1) 2013 (4) 2014 (2) (1) <3 (15) abu-dzabi nagydíj (1) Alonso (8) alpesi deluxe (1) általános iskola (2) amerikai nagydíj (1) angol (1) annó (4) ausztrál nagydíj (1) avatar (1) bahraini nagydíj (1) balgaság (1) ballagás (1) barcelona (1) bejegyzés (3) bemutatkozó (1) Black Ops II (1) böki a csőrömet (1) brazil nagydíj (1) Budapest (1) BÚÉK (1) Call of Duty (1) catalonya (1) challenge (1) cod (1) csirke (1) csodás (2) december (1) Dr. Pepper (1) egészségügy (1) egy év (1) első (2) érettségi (1) értékelés (14) értékrend (2) érzés (18) évértékelés (2) féláras akció (1) felsőoktatás (13) film (4) filozófia (1) forma-1 (10) formula-1 (10) fúdejóvolt (10) gimnázium (3) Grill Station (1) gyakorlat (10) gyorsétel (1) gyros (1) hajsza a győzelemért (1) hakunamatata (1) hambi (1) hamburger (2) Hamilton (3) Hobbit (1) Hungaroring (1) huszar (2) huszár (5) idő (8) időszak (5) indiai nagydíj (1) írásbeli (1) iskola (2) iskolaszövetkezet (1) játék (2) játékteszt (3) jelen (4) jellemfejlődés (1) jövő (6) kaja (3) karácsony (1) kemény vélemény (6) kínai nagydíj (1) köszönet (1) kritika (4) lopott idő (1) magyar (3) magyarország (1) magyar egészségügy (1) magyar nagydíj (1) maláj nagydíj (1) mamot (1) MaMot (2) Massa (1) matek (1) mcdonalds (1) McDonalds (5) McRichi (1) medal of honor (1) meki (5) mennyi idő (1) miért (3) mix (1) mixcloud (1) monaco (1) monaco-i nagydíj (1) most wanted (1) mozi (1) múlt (8) mustár (1) need for speed (1) német (1) nem tűntem el (3) nfs (1) nők (1) nyár (2) október 23 (2) ország (1) óvoda (1) papírzacskó (1) Parlament (2) pilvaker (1) Raikönnen (3) Ranch McBeef (1) red bull (1) rendszer (2) rendszerigeny (1) Rosberg (1) rush (1) Sharebox (1) sorszám (2) spanyol nagydíj (1) szabadság (2) szakmai gyakorlat (11) szeptember (1) szerelem (8) tavaly (11) tavalyi (11) terv (1) teszt (3) történelem (2) újra itt (2) usa (1) utolsó (1) választás (1) vége (2) vélemény (24) vers (1) verschallenge (1) Vettel (7) világbajnok (1) vizsga (3) warfighter (1) zacskó (1) zene (3) zh (3) Címkefelhő

Csak egy ember lehet bajnok...

2012.11.26. 19:41 gyaloghuszar

Így van ez minden sportágban, vagyis a kedvencemben is a Formula-1-ben is és tegnap bajnokot avattunk. 

Őrület mi volt a brazil nagydíj hétvégéjén a Forma-1-ben. Az elejétől fogva minden Alonso és Vettel körül forgott. De voltak más érdekességek is amik foglalkoztatták az embereket. Schumacher utolsó futama (valószínűleg tényleg az utsó) Hamilton utolsó (legalábbis egy darabig) McLarenes futama és még egy-két versenyző átigazolás előtti utolsó futama csapatánál, de olyanok is voltak akik valószínű utolsó futamukat teljesítettél az F1-ben. Tehát volt mivel foglalkozni a hétvégén, ha erről a sportról volt szó. Vettel 13 pontos előnnyel érkezett a mindent eldöntő nagydíjra és Alonsonak nem sok esélye volt, hogy bajnok legyen. Főleg úgy nem volt sok esélye. hogy a 7. helyről rajtolt Vettel 4. rajtkockájával szemben. Ezen egy kicsit meglepődtem a kvalifikáción, hogy Vettel csak 4. lett és Webber megelőzte. Az első sor a Mekiké lett Hamilton Button sorrendben és ezen kívül még Massa volt érdekes helyen az 5.-en. Csapattársától Hülkenberg választotta el, de közel ahhoz volt, akit segítenie kellett. 

A rajt sima volt az első kanyarig, Hamilton elsuhant, Button követte, de támadta Massa, Webbo, és mögöttük ment a két esélyes is, de Alonso és Vettel között Hülkenberg is ott volt. Vettel viszont pórul járt, hátrább csúszott a szemerkélő esőben csúszós aszfalton és a hátsó egyenes utáni kanyarban Sennával való ütközése után pördült egyet és abszolult utolsó helyre csúszott vissza. Na ekkor csillant meg a remény. Bár még Alonso akkor nem volt nyerő pozícióban, de a káosz, ami esélyt ad neki bekövetkezett. Majd a 2. kör elején megelőzte az előtte haladókat Massa és Webbo sorrendben egy nagyon szép mozdulattal. Ekkor került megfelelő helyre a 3. hellyel. Fernando mögött Massáékat Hülkenberg is megelőzte és utánuk és a vezető hármas után eredt. Az 5. körben Alonso elfékezése után meg tudta őt is előzni a kis német és érdekesnek látszott az első 3. Mögöttük is történtek az események Webbot megelőzte Massa majd egy koccanás után mégvisszább csúszott. Folyamatosan történtek az események mindenütt. Pillanatnyi sorrend a 8 körben Button, Hamilton, Hülkenberg, Alonso, Massa, Vettel, di Resta, Rosberg, Ricciardo és Vergne volt a top10-ben és az eső csepergett. Rá két körre az élmezőny fele vagyis Alonso, Vettel, Hamilton, Webber, Raikonnen kiment intermediet abroncsokért, de az eső elállni látszott. Button mögött Nico Hülkenberg pedig egész gyorsan közeledett. A cserések hátrébb kerültek Alonso 10. Vettel 15-16. hely környékén közlekedett.

386509_485181681503274_728128411_n.jpgAlonso egy kör erejéig bajnok volt.

A verseny még mindig nem járt a felénél és már minden megtörtént. Alonso Massával és (sajnos) Vettellel együtt lépegetett előre és Hamilton a 3. helyezett mögött találták magukat, majd az elállt eső miatt kerékcserére is kijöttek és közel egy perces hátrányba kerültek a vezető kettőshöz képest. Akiknek a sorrendje változott mivel a harcias Nico megelőzte a Force Indiával a McLarenes Buttont. Gyorsan történtek az események a versenybírák is alig bírták követni. De a 23. körben kicsit megoldódni látszódott az eső elálltával és a Safety Car beküldésével ami az előző körök csetepatéinak maradványai miatt történt meg. Ennek eltakarítása nem volt hosszú idő inkább a mezőny összeszedése volt a hosszú. A 30. körben elengedte a mezőnyt és Hülk el is tudott szakadni olyan jól ment mögötte egymást érték az események. Webbo kicsúszott, Vettel Kobajasival csatázott majd megelőzte a japán a németet. A következő körben Hamilton megelőzte Buttont és megcélozta újra a győzelmet, mögöttük pedig zajlottak az események, rendületlenül előzgették egymást és folyt a csata a világbajnoki címért. Massa védte Alonsot Vettel a saját helyét próbálta bebiztosítani. Rengeteg esemény után elérkeztünk a féltávhoz és a 37. körben Hülk, Ham, But, Alo, Mas, Kob, Vet, Ric, Web, Msc, volt az első 10. Webber is próbált Vettel mögött maradni és védeni hátulról és megelőzte a Toro Rossos Ricciardot. Ekkor nyugodni látszottak a kedélyek csak 10 kör múlva volt esemény, amit az élen haladók szolgáltattak. Hamilton megelőzte Hülkenberget a német megcsúszása adott erre lehetőséget. A többiek nem tevékenykedtek, én vártam a csodát, mint Alonso drukker. A csoda jött és újabb eső formájában, ami újfenn esős gumikat jelentett kinek előbb kinek később. De a pálya csúszósságát az élen történt események jelezték. Egy lekörözés közben Hülkenberg az első kanyarban belecsúszott Hamiltonba akinek a futam itt ért véget, de Nico tovább ment. 

546781_512813202076143_1855153472_n_1.jpg

Szegény Hamilton sajnos így kellett hogy búcsúzzon a Mclarentől...

Mint mondtam az eső jött és erre kerékcserével válaszoltak. Vettel is kiállt, de boxmunka nem volt a legjobb így hátrányba került majd Alonso is válaszolt egy kerékcserével később. De ekkor újabb reményfény csillant. Ami sajnos nem tartott sokáig mivel Vettel előbbrébb verekedte magát, ami a vb-címet jelentette számára. Ezalatt erősödött az eső és úgy tűnt akár az extrém eső gumik is kelleni fogak. A sorrend Button, Alonso, Massa, Webber, Hülkenberg, Vettel, Schumacher, Kobajasi, Vergne, di Resta volt és közeledett a vége, de az eső még nem állt el. Ennek szenvedő alanya az utolsó előtti körben di Resta lett, aki nekicsapta kocsiját a célegyenes ráfordító kanyar falának és ez egy biztonsági autót jelentett a mezőny még épen maradt tagjainak és mögötte fejeződött be a verseny bár nem Bernd Maylanderék nyertek, hanem Button aki így keretbe foglalta az évet ugyanis az elsőt is ő nyerte. Ezután beértek a többiek is Alonso és Massa fért fel a dobogóra, de Vettel sorozatban harmadszor lett Világbajnok. Szörnyű érzés lehetett Alonsonak a 3. címét elveszítenie. 

704956_485191544835621_1294529730_o_1.jpg

Én is ilyen fejet vágtam a végén...

Méltó befejezése volt az évnek ez a futam, mert tele volt izgalmakkal. Az évről bővebben majd még lesz beszámoló, de most engedjetek meg egy kis értékelést a végével kapcsolatban. 

Azon vitatkozhatnánk ki érdemelte volna jobban meg az idei VB címet. Én azt mondom, hogy Fernando Alonso az aki ezt jobban megérdemelte volna kiegyensúlyozott teljesítményével és, hogy olyan csodákat tudott végrehajtani a győzelemre nem feltétlen képes Ferrarival, ami már egy VB győzelmet ér. Tegnap nagyon elkeseredtem és a dobogóra álláskor együtt sírtam Massával, aki a végére megemberelte magát és méltó hátvédje volt Ferninek. Így hogy aludtam már rá egyet lassan megbékélek a gondolattal, hogy már harmadjára nem. De ahogy nekik is nekem is nehéz lesz ezt elkönyvelni. "A címet nem itt vesztettük el". "Inkább akkor, amikor Grosjean átrepült a fejem felett Spában, vagy amikor Vettel meglepetésre csak megrovást kapott az időmérő után Japánban." és ezt nem sárdobálásnak tekintem Vettel felé nem volt rossz a gyerek, de van nála jobb. 

705114_10151339570473669_1551243385_o_1.jpg

Ő az én és még sok más ember világbajnoka.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény forma-1 világbajnok brazil nagydíj formula-1 Alonso Vettel

A bejegyzés trackback címe:

https://huszarland.blog.hu/api/trackback/id/tr514925841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása