HTML

Huszárland

Friss topikok

Címkék

10 forint (1) 10 Ft (1) 2012 (1) 2013 (4) 2014 (2) (1) <3 (15) abu-dzabi nagydíj (1) Alonso (8) alpesi deluxe (1) általános iskola (2) amerikai nagydíj (1) angol (1) annó (4) ausztrál nagydíj (1) avatar (1) bahraini nagydíj (1) balgaság (1) ballagás (1) barcelona (1) bejegyzés (3) bemutatkozó (1) Black Ops II (1) böki a csőrömet (1) brazil nagydíj (1) Budapest (1) BÚÉK (1) Call of Duty (1) catalonya (1) challenge (1) cod (1) csirke (1) csodás (2) december (1) Dr. Pepper (1) egészségügy (1) egy év (1) első (2) érettségi (1) értékelés (14) értékrend (2) érzés (18) évértékelés (2) féláras akció (1) felsőoktatás (13) film (4) filozófia (1) forma-1 (10) formula-1 (10) fúdejóvolt (10) gimnázium (3) Grill Station (1) gyakorlat (10) gyorsétel (1) gyros (1) hajsza a győzelemért (1) hakunamatata (1) hambi (1) hamburger (2) Hamilton (3) Hobbit (1) Hungaroring (1) huszár (5) huszar (2) idő (8) időszak (5) indiai nagydíj (1) írásbeli (1) iskola (2) iskolaszövetkezet (1) játék (2) játékteszt (3) jelen (4) jellemfejlődés (1) jövő (6) kaja (3) karácsony (1) kemény vélemény (6) kínai nagydíj (1) köszönet (1) kritika (4) lopott idő (1) magyar (3) magyarország (1) magyar egészségügy (1) magyar nagydíj (1) maláj nagydíj (1) MaMot (2) mamot (1) Massa (1) matek (1) mcdonalds (1) McDonalds (5) McRichi (1) medal of honor (1) meki (5) mennyi idő (1) miért (3) mix (1) mixcloud (1) monaco (1) monaco-i nagydíj (1) most wanted (1) mozi (1) múlt (8) mustár (1) need for speed (1) német (1) nem tűntem el (3) nfs (1) nők (1) nyár (2) október 23 (2) ország (1) óvoda (1) papírzacskó (1) Parlament (2) pilvaker (1) Raikönnen (3) Ranch McBeef (1) red bull (1) rendszer (2) rendszerigeny (1) Rosberg (1) rush (1) Sharebox (1) sorszám (2) spanyol nagydíj (1) szabadság (2) szakmai gyakorlat (11) szeptember (1) szerelem (8) tavaly (11) tavalyi (11) terv (1) teszt (3) történelem (2) újra itt (2) usa (1) utolsó (1) választás (1) vége (2) vélemény (24) vers (1) verschallenge (1) Vettel (7) világbajnok (1) vizsga (3) warfighter (1) zacskó (1) zene (3) zh (3) Címkefelhő

Szabadság, szerelem...

2012.10.24. 15:42 gyaloghuszar

Most mondhatjátok azt, hogy egy egy unalmas téma, vagy akármi meg, hogy mi ez a téma tőlem. Vagy kérdezhetitek, hogy miért épp most írok erről vagy, hogy egyáltalán minek? Mi van csak nem most nézted meg először? Ne viccelj már...

Nem nem viccelek, tényleg most néztem meg először. Lehet egy nagy hibát követtem el vele, de lehet a legjobbkor néztem meg. Én nem tudom csak annyit tudok, hogy nagyon megérintett. Mert rólunk magyarokról szól és történelmünk egy darabját meséli el aminek emlékét október 23-án ünneplünk. Ezt a történetet már gondolom mindenki ismeri, mi is történt akkor, 1956. október végén és november elején, ebben a kis országban Európa szívében. Szóval evvel nem is húznám az időt. De mivel a filmről meg van a véleményem, ezért ezt kifejtem néhány gondolatban. 

Először is, egy nagyon jól összerakott filmről beszélünk. Nagyon szépen meg van csinálva, a történet kerek és jó, de erről később. Ahhoz képest, hogy magyar film (angol kooperációval) szépek az effektek és a látvány is magával ragadó, főleg ahogy megoldották a harcjelenetek fényviszonyait azok nagyon tetszettek. Ahogy mondtam az effektek jók csak nem mind valósághű, ami csak engem zavar. De például nagyon tetszett amikor a tankok tüzet hányva lőtték ki a gránátjaikat vagy a puskát egyenes háttal el tudták sütni. Oké ez volt a szőrszálhasogatás :D .

Viszont a történetet nagyon szépen összerakták. Irdatlan módon tetszett, hogy ezt a két eseményt ami akkor történt (Olimpia és a forradalmunk) milyen jól össze tudták kötni egy már-már unalmassá váló dologgal a szerelmi szállal. Viszont mivel át tudtam érezni a szerelmesek problémáját, ez azt jelenti, hogy átjött a film, tehát bele tudtam élni magam a helyzetbe, így nem mondható az, hogy nem tetszik benne ez a megoldás. Mert igen is tetszik és nagyon is illik a történetbe. A vizipólós Karcsi, aki nem szabadna, hogy egyáltalán a közelébe is kerüljön ilyennek, belekeveredik egy olyan dolog miatt amit úgy hívnak: sz... Szerintetek melyik miatt a szabadság vagy a szerelem miatt? 

Én nem tudom mit akarnak elhitetni, de a cím alapján mindkettőt. És mivel nem tudom eldönteni, ettől jó ez a film. Mert benne van az, hogy Karcsi szerelmes Vikibe, de már az elejétől fogva látszik, hogy csapattársaitól eltérően ő egy kicsit harciasabb és törekvőbb, így meg is lepődtem mikor azt mondta neki "edzése van". Viszont kisül, hogy mégis csak érdekli őt a haza szabadsága és Vikiért is megtesz bármit. Nem azért, hogy imponáljon neki, hanem hogy lássa mennyire fontos számára és nem akarja elveszíteni és kezdetben ezért inti óva a cselekedetektől. De hogy mellette maradhasson és megvédje még a fényes jövőjéről is lemond. 

Végül is megküzdenek a szabadságért a magyar ifjak, de mint tudjuk mind hiába és még a szerelmeseket is szétválasztják. Bár az érdekelt volna, hogy mi történik az Olimpia után... De a történet így kerek és így szép ahogy van. Történelmünk egy nemes pillanatát mesélik el ebbe a köntösbe bújtatva, mikor a kis méretű, de nagy szívű magyar nép megküzdött a szabadságáért amit egy óriási hatalom azelőtt elnyomott. Megküzdöttek azt gondolták, de sajnos ez nem egy tündérmese, így az ország újra elnyomás alá került. 

Hát talán kicsit elmentem a végén tényleg történet mesélésbe, de ez van. Én most láttam először és szerintem nem utoljára, mert kellemes hova tovább csodálatos film, egy országról, a szabadságukról és egy szerelemről...

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény film szabadság szerelem október 23

A bejegyzés trackback címe:

https://huszarland.blog.hu/api/trackback/id/tr44865648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása